Επιλογή Σελίδας

Η λειτουργία της Κοινοποίησης (Publicize) διευκολύνει την δημοσίευση Άρθρων στα κοινωνικά δίκτυα (social media) με αυτόματο τρόπο. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε απο ένα ιστολόγιο που φιλοξενείται στο wordpress.com, με την εγκατάσταση και χρήση του πρόσθετου Jetpack, με την χρήση plugin τρίτων ή μέσω εξειδικευμένων εφαρμογών.

WordPress.com & Jetpack.

Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε το Jetpack, θα πρέπει να έχετε ήδη ενεργοποιήσει την υπηρεσία Κοινοποιήσης απο το μενού Jetpack > Ρυθμίσεις > Publicize.

Μπορείτε να συνδέσετε το ιστολόγιο σας με κάθε ένα απο τα προφίλ που έχετε στα κοινωνικά δίκτυα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Στην σελίδα διαχείρισης, Πίνακας Ελέγχου, πηγαίνετε στο μενού αριστερά στην επιλογή Ρυθμίσεις > Κοινοποίηση.

2. Κάντε κλίκ στο κουμπί [ ΣΥΝΔΕΣΗ ] δίπλα στο δίκτυο που θέλετε να συνδεθείτε.

3. Συνδεθείτε στο site του δικτύου και επιτρέψτε την σύνδεση με το WordPress.

Μπορείτε να επιλέξετε είτε έναν προσωπικό λογαριασμό ή μια σελίδα στην οποία έχετε δικαίωματα δημοσίευσης.

Όταν έχετε κάνει με επιτυχία την σύνδεση με μια ή περισσότερες απο τις υπηρεσίες, θα δείτε ένα νέο τμήμα στην σελίδα δημιουργίας του Άρθρου.


WP Publicize Left Box

Στην νέου τύπου σελίδα δημιουργίας άρθρου, εμφανίζεται ένα νέο τμήμα με τίτλο Κοινοποίηση. Εδώ μπορείτε να δείτε τα συνδεδεμένα δίκτυα, να προσθέσετε ένα σύντομο κείμενο και να αποκλείσετε την κοινοποίηση για το συγκεκριμένο άρθρο σε κάποιο απο αυτά. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να εμφανίζονται το κουμπιά κοινοποίησης και like στο τέλος του κειμένου του άρθρου.


WP Publicize Right BoxΣτην παλαιού τύπου σελίδα εμφανίζονται δεξιά, επάνω απο το κουμπί [Δημοσίευση] σε συνέχεια της λέξης Publicize τα δίκτυα που είναι συνδεδεμένα και ενεργά. Πατώντας στην επιλογή Επεξεργασία μπορείτε να προσθέσετε ένα μικρό κείμενο και να αποκλείσετε την δημοσίευση σε κάποιο απο αυτά για το συγκεκριμένο άρθρο.

 

 


Σχετικά με τις εικόνες στο Publicize.

Η λειτουργία Facebook & Twitter Publicize επιλέγει εικόνες που είναι το λιγότερο 200 x 200 pixels, με την παρακάτω σειρά:

  1. Επιλεγμένη εικόνα (Featured image).
  2. Εικόνα που έχει γίνει εισαγωγή μέσα στο άρθρο.
  3. Οποιαδήποτε άλλη εικόνα μέσα στο κείμενο, ακόμα και με σύνδεσμο (linked).

Περισσότερες πληροφορίες

  • Αν σώσετε ένα Άρθρο σαν Προσχέδιο (Draft) δεν θα γίνει κοινοποίηση στα συνεδεμένα κοινωνικά δίκτυα.
  • Οι Σελίδες (Pages) δεν κοινοποιούνται.
  • Η λειτουργία Κοινοποίησης Publicize δουλεύει μόνο για νέα άρθρα που δεν έχουν δημοσιευτεί πριν. Δεν μπορείτε να Κοινοποιήσετε κάτι που έχει ήδη Δημοσιευτεί.
  • Αν χρησιμοποιείτε ένα Πρόσθετο για να αντιγράφετε άρθρα, θα γίνει αντιγραφή και της κατάστασης δημοσίευσης. Αν το αρχικό άρθρο έχει δημοσιευτεί, το αντίγραφο θα έχει την ίδια κατάσταση και έτσι δεν θα ενεργοποιηθεί η Κοινοποίηση.
  • Η Κοινοποίηση επιτρέπεται μόνο για τους ρόλους Διαχιριστή, Αρχισυντάκτη & Συντάκτη και όχι για τον ρόλο του Συνεργάτη.
  • Μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε η κάθε σύνδεση με τα δίκτυα να είναι διαθέσιμη μόνο στον δικό σας λογαριασμό ή σε όλους τους χρήστες του ιστολόγιου, όπως πιθανόν σε περιπτώσεις εταιρικών σελίδων με πολλούς συντάκτες.

Σχετικοί σύνδεσμοι.

Η Ελληνική Κοινότητα του WordPress.
http://wpgreece.org/

Η σελίδα της Automattic για το Publicize στα αγγλικά.
https://en.support.wordpress.com/publicize/

Η σελίδα του Jetpack για το Publicize στα αγγλικά.
https://jetpack.com/support/publicize/

Εναλλακτικές λύσεις με την χρήση εξειδικευμένων εφαρμογών.

(από τον Αλέξανδρο)

Η δημοσίευση των άρθρων που δημοσιεύονται σε ένα wordpress blog μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη μεγαλύτερης δημοσιότητας και επισκεψιμότητας.

Δεδομένου ότι η επισκεψιμότητα είναι ζητούμενο για τα περισσότερα wordpress sites, πολλοί διαχειριστές αναζητούν ακόμη ισχυρότερες λύσεις διαχείρισης των δημοσιεύσεων  Για παράδειγμα, η ώρα δημοσίευσης ενός άρθρου μπορεί να μην είναι η καταλληλότερη στιγμή για την δημοσίευση σε όλα τα συνδεμένα Social Media.

Επίσης, μερικοί διαχειριστές μπορεί να θέλουν να αναδημοσιεύουν κάποια άρθρα για λόγους μεγαλύτερης προβολής, ή να ακολουθούν μία ορισμένη στρατηγική δημοσιοποιήσεων.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν μελέτες για τις καταλληλότερες ώρες δημοσίευσης ανά κοινωνικό δίκτυο, καθώς επίσης και προτεινόμενες αλληλουχίες δημοσιεύσεων ανάλογα με το αντικείμενο κάθε site. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να δημοσιεύει ένα άρθρο σήμερα, να το αναδημοσιεύει αύριο και μετά σε μία εβδομάδα. Με Αυτόν τον τρόπο καλύπτει πολύ καλύτερα το δυνητικό του κοινό. Ειδικά στο twitter, που μειονεκτεί σε ότι αφορά την προσπελασιμότητα παλαιοτέρων δημοσιεύσεων, αυτή η λύση θεωρείται από πολλούς μονόδρομος.

Για αυτόν τον λόγο έχουν δημιουργηθεί λύσεις τρίτων που δίνουν την δυνατότητα στους χρήστες να δημοσιεύουν (και να αναδημοσιεύουν) το υλικό τους κατά βούληση.

Δύο από τις πιο γνωστές λύσεις είναι οι πλατφόρμες Buffer και Social Pilot.

Και οι δύο πλατφόρμες λειτουργούν με το μοντέλο freemium, προσφέροντας δωρεάν τις βασικές λειτουργίες και αναβαθμίσεις με πληρωμή.

Διαβάστε ακόμα.

Κοινοποίηση με την χρήση του Facebook Auto Publish από τον Δημήτρη.

About.

Το κείμενο γράφτηκε με την συνεργασία των Αγγελος Γιαννάτος, Αλέξανδρος Ξεζώνοτος & Δημήτρης Αρκολάκης για την Ελληνική Κοινότητα του WordPress.

Αρέσει σε %d bloggers: